Wolverhampton tar opp kampen med storklubbene om plass i mesterligaen

Raúl Jiménez scoret det første målet da Wolverhampton slo West Ham 2-0 på London Stadium. Foto: Ben Stansall, Pool via AP / NTB scanpix
Raúl Jiménez scoret det første målet da Wolverhampton slo West Ham 2-0 på London Stadium. Foto: Ben Stansall, Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med 2-0-seier over West Ham i London lørdag ligger Wolverhampton likt med Manchester United på tabellen og er bare to poeng bak Chelsea.

Wolverhampton er en reell utfordrer i kampen om plassene i mesterligaen neste sesong. Klubben har ikke vært med i den gjeveste europacupturneringen siden 1959-60-sesongen.

Trener Nuno Espírito Santo avgjorde kampen med sine bytter. I det 64. minutt sendte han Adama Traoré og Pedro Neto utpå, og det må sies å være vellykket. Traoré herjet den tiden han var på banen og var involvert i begge målene, mens Neto gjorde 2-0 med et flott volleyskudd.

Raúl Jiménez nikket inn det første målet på innlegg fra Traoré. Det var hans 14. seriemål, og det er ny klubbrekord i Premier League.

Kampen mot West Ham startet godt for de gullkledde. Gjenvinningspresset hindret hjemmelaget i å få til mye offensivt.

Sjanse for vertene

West Ham kom likevel til en sjanse etter 13 minutter da Pablo Fornals ble spilt gjennom av Mark Noble og kom alene med Rui Patrício. Men den spanske spissen blåste ballen langt opp på den tomme tribunen.

Wolverhamptons spisspar Diego Jota og Raúl Jiménez kombinerte godt offensivt i første omgang, men klarte ikke å sette Lukasz Fabianski på skikkelig prøve.

Ulvene var også gode bakover. Kaptein Conor Coady fikk avverget Tomas Souceks suser, som hadde god kurs mot krysset. Men det var byttene i 2. omgang som gjorde utslaget.

– Vi satte innpå litt fart, og vi økte presisjonen. Tanken er alltid den samme, at de som kommer inn skal hjelpe laget, sa Nuno Espírito Santo.

Ulvene sterkest

Etter en til da tam 2. omgang rykket Traoré i det 73. minutt fra West Ham-forsvaret og la inn et lekkert innlegg som Raúl Jiménez enkelt kunne styre inn i mål med hodet.

West ham presset på i sluttminuttene, men klarte ikke å hamle opp med ulvene. Innbytter Pedro Neto punkterte kampen med en suser av en volley i det 84. minutt.

– Vi greide ikke å håndtere Traoré. Det er skuffende, for vi var godt forberedt på hans ferdigheter, sa West Ham-manager Davis Moyes.

Wolverhampton ligger på 6.-plass i ligaen med 46 poeng. Ulvene har samme poengsum som Manchester United, men ligger bak på målforskjell.

West Ham er avhengig av poeng for å overleve nedrykksstriden. Laget har vunnet bare en av sine 10 siste seriekamper og er over nedrykksstreken bare på målforskjell.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært