Protester mot fotball i Brasil

Spillere fra Flamengo og Bangu holder ett minutts stillhet til minne om ofre for coronaepidemien på Maracanã stadion i Rio de Janeiro torsdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix.
Spillere fra Flamengo og Bangu holder ett minutts stillhet til minne om ofre for coronaepidemien på Maracanã stadion i Rio de Janeiro torsdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tre måneders avbrudd på grunn av coronaviruset ble det torsdag igjen spilt fotball i Brasil. Mange mener det er for tidlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasil er nå et av de hardest virusrammede landene i verden. Det rapporteres om rundt 1000 døde hver eneste dag. Totalt har 48.000 mennesker mistet livet av covid-19 i det søramerikanske landet.

Dette forhindret likevel ikke at myndighetene i Rio de Janeiro ga tillatelse til kampen mellom Flamengo og Bangu i en delstatsturnering. Kampen ble spilt på ærverdige Maracanã stadion, som ligger vegg i vegg med et provisorisk sykehus, som behandler covid-19-pasienter.

Det var Rios ordfører Marcelo Crivella som ga grønt lys for kampen. Han kunngjorde at Brasils president Jair Bolsonaro ville være til stede, men han dukket aldri opp.

Flere toppklubber i Brasil har protestert mot at det åpnes for fotball i den alvorlige situasjonen landet er i. Torsdag hadde flere samlet seg utenfor Maracanã for å protestere mot kampen som skulle spilles.

Flamengo slo Bangu 3-0.