Haaland nominert til årets spiller i Bundesliga

<p>Erling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund i januar. Det var med på å sikre han en nominasjon som årets spiller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Erling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund i januar. Det var med på å sikre han en nominasjon som årets spiller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Erling Braut Haaland er en av sju spillere som har blitt nominert til årets spiller i Bundesliga. Jærbuen er nominert som månedens spiller i januar.

Utenom Haaland er de nominerte Jadon Sancho, Robert Lewandowski, Timo Werner, Kai Havertz, Serge Gnabry og Amine Harit.

Haaland ble klar for Borussia Dortmund like før nyttår i fjor. Allerede i sin første kamp mot Augsburg 18. januar scoret han tre mål.

I hjemmedebuten uka etter mot Köln fulgte han opp med to mål. Det femte målet kom da Haaland totalt hadde vært 56 minutter på banen i Bundesliga. Det er rekord.

Han ble dermed kåret til månedens spiller i januar. Haaland står totalt med elleve mål på tretten bundesligakamper.

Dortmund ligger for øyeblikket på andreplass i Bundesliga, tre poeng foran Leipzig på tredje. De to lagene møtes i Leipzig lørdag.

Kampen vil kunne være avgjørende for hvilket lag som sikrer andreplassen bak Bayern München. 27. juni møter Dortmund Hoffenheim til sesongens siste kamp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært