Sørloth skjøt Trabzonspor til cupfinale med to mål

Alexander Sørloth scoret i begge kamper da Trabzonspor tok seg til den tyrkiske cupfinalen i fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Sørloths to scoringer ga Trabzonspor 3-1 i returkampen mot Fenerbahçe, og laget er klar for den tyrkiske cupfinalen i fotball.

Trabzonspor hadde 2-1-ledelse fra den første semifinalekampen på hjemmebane, spilt før viruspausen. Nordmannen scoret også i den kampen 3. mars.

Det var hans 23. mål i serie og cup denne sesongen, men det neste lot vente på seg helt til tirsdag. Siden har han vært gjennom en kort skadeperiode og en lang viruspause, men han har ikke glemt veien til nettmaskene.

– Det er en kjempedeilig følelse å slå Fenerbahçe, som er et av de største lagene og en stor rival. Det er helt magisk, sa Sørloth til VG.

– Jeg fikk begge målene servert på sølvfat.

Allerede i kampens 6. minutt var Sørloth frampå. Fra en posisjon rett utenfor hjørnet av 5-meteren skjøt han med venstre ballen i mål forbi hjemmelagets keeper Altay Bayindir.

Krangel og kort

Sørloth kom i fokus igjen senere i den første omgangen, da hjemmelagets kaptein Emre Belözoglu fra sin plass på benken kjeftet på seg rødt kort. Foranledningen var at Sørloth var tøff i en luftduell med Serdar Aziz, noe Emre likte dårlig.

Sørloth la fingeren over leppene for å hysje, og han signaliserte også at Emre pratet mye. For det fikk han gult kort.

Feiden mellom Sørloth og 39-årige Emre, som har over 100 landskamper for Tyrkia, fikk stor oppmerksomhet i tyrkiske medier.

– Han pratet mye gjennom hele kampen. Det ble litt irritasjon, så jeg måtte be ham være litt stille, sa Sørloth til VG.

Punktert

Deniz Turuc utlignet for hjemmelaget før pause, og dermed var det full kamp igjen. Spenningen levde inntil Sørloth punkterte den med 2-1-målet i tomt bur det 83. minutt. Som ved det første målet kom pasningen fra Caleb Ekuban.

Rett før slutt fastsatte Filip Novak resultatet. Da var Sørloth nettopp byttet ut.

– Ekuban spilte bra i dag, og jeg er glad for at jeg scoret to ganger. Jeg vet hvor glade tilhengerne er nå. Å se deres lykke gjør oss glade, sa Sørloth ifølge Karadeniz Gazete.

Finalemotstanderen blir klar torsdag. Da skal Alanyaspor forsvare 1-0-ledelse mot Antalyaspor.