Haalands eventyrlige statistikk slår hardt: 63 mål på 92 kamper

<p></p><p>Erling Braut Haaland fyller 20 år i juli, men han har allerede 63 mål på 92 seniorkamper for Molde, Salzburg og Borussia Dortmund.</p>
Erling Braut Haaland fyller 20 år i juli, men han har allerede 63 mål på 92 seniorkamper for Molde, Salzburg og Borussia Dortmund. Foto: Ina Fassbender / AFP

Landslagssjef Lars Lagerbäck kan nyte det Erling Braut Haaland presterer i Tyskland og håpe formen holder til EM-omspillet. Unggutten leverer 0,68 mål per kamp.

Haaland er oppe i 14 mål siden overgangen til Borussia Dortmund. Dit kom han i januar.

I helgen var nordmannen igjen det store utropstegnet i Bundesliga etter å ha avgjort bortekampen mot Fortuna Düsseldorf. Det skjedde med noe så sjeldent som en heading. Haaland er høy og sterk, men få av hans mange mål som senior har kommet etter hodestøt.

Dortmund-scoringene er ellers fordelt slik:

Høyrebeinet tre.

Venstrebeinet ti.

Lagerbäck fikk med seg Haalands matchvinner-mål fra Sverige. – Vi får håpe han fortsetter på samme måte som før koronatiden. Det var bra det han gjorde i Salzburg, og det har jo bare fortsatt i Dortmund, sier Lagerbäck til NTB.

– Det er fantastisk det han har gjort i så ung alder med to klubbytter og akklimatisering i nye miljøer.

Haaland fyller 20 år i juli, men han har allerede 63 mål på 92 seniorkamper for Molde, Salzburg og Borussia Dortmund.

Det gir et scoringssnitt på 0,68.

Viktig

Haaland står bare med to A-landskamper og ingen mål. Han skulle ha spilt fra start mot Færøyene i november, men måtte gi seg på oppvarmingen.

Norge møter Serbia i en semifinale i omspill om en EM-plass. Det skjer trolig i månedsskiftet oktober-november. Norsk seier betyr en «finale» mot enten Skottland eller Israel.

Etter planen skal Norges kamper spilles i Oslo. Og en skadefri Haaland er det trolig ikke mulig å komme unna i laguttaket til Lagerbäck.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært