Høie-oppfordring til tørste fotballelskerne: – Ikke gjør noe dumt. Puben din kan miste bevillingen

Fra Kontraskjæret under fotball-VM i 2018. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Fra Kontraskjæret under fotball-VM i 2018. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballen ruller i stadig flere land. Til uka er det full fart med Norges store yndling Premier League. Helseminister Bent Høie (H) advarer fotballpub-gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag spilles to kamper i engelsk toppfotball, og for mange vil PL-oppgjørene utover sommeren være en magnet mot puber og sportsbarer som viser fotball direkte på TV-skjermene. Det gjenstår hele 92 kamper i den engelske eliteserien.

Helseministeren har en klar oppfordring til gjestene landet rundt.

– Det er viktig at vi da følger de reglene som gjelder, og vi har jo åpnet pubene nå, men med veldig klare regler om hvordan serveringen skal være og med en meters avstand. Mange som ser fotball på pub, går jo på sin stampub som de er veldig glad i. De må vite at hvis de gjør noe dumt, så er det puben som kan få straffen, de som kan miste bevillingen og ikke overleve dette, sier Høie til NTB.

Ølkranene er åpne og klare til å møte etterspørselen fra fotballfolket.

– De skal ta vare på sin lokale pub og sikre at det er et sted som en fortsatt kan gå på. gå på. For det er kjempekjekt at man nå kan få gode fotballopplevelser sammen med gode venner på en pub, men sørge for at det fortsatt kan skje om en uke, to uker, en måned, fortsetter helseministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke mange ukene siden statsminister Erna Solberg (H) uttalte at hun var småskeptisk til gjenåpningen av barer i Norge.

– For oss ville det vært et risikopunkt. Vi har ikke åpnet barene i Norge. De åpner først 1. juni. Dette er fortsatt et av de punktene jeg er litt engstelig for. Hvordan vil atferden blant nordmenn være da? sa hun til Sveriges Radio 21. mai.