Dokumentar om Magic Johnson på lerret i 2021 etter Jordan-suksess

Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. Nå kommer dokumentaren om Earvin «Magic» Johnson. Foto: Mark J. Terrill, File / AP / NTB scanpix.
Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. Nå kommer dokumentaren om Earvin «Magic» Johnson. Foto: Mark J. Terrill, File / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. I 2021 kommer dokumentaren om LA Lakers-legenden Earvin «Magic» Johnson.

Johnson nevnes nok ikke i samme åndedrag når det kommer til tidenes beste spiller, som Jordan, men 60-åringen vant fem NBA-titler, ble kåret til finaleseriens beste spiller tre ganger og ble kåret til grunnseriens beste spiller tre ganger.

I tillegg var han på All-Star-laget tolv ganger. Han var også med på «Dream Team»-laget, sammen med blant andre Jordan, i OL i Barcelona i 1992. Senere har han vært president i Los Angeles Lakers, klubben der han nøt stor suksess fra 1979 til 1991 og i 1996.

I november 1991 var Johnson hivsmittet. Det holdt han utenfor basketballen fram til 1996, da han spilte 32 kamper for Lakers. Etter et kort opphold i svenske Borås fra 1999 til 2000, la Johnson opp.

Legendarisk

I 2021 kommer dokumentaren om en av Michael Jordans argeste konkurrenter på lerret. Den skal handle om livet til Johnson både på og utenfor banen gjennom hans suksessfulle karriere.

– Som en av de mest legendariske, hardtarbeidende og offentlige personene i vår tid er Johnsons prestasjoner både på og utenfor banen noe som er verdt å belyses for verden. Vi er glade over å få fortelle hans historie, sier filmskaperen Bryn Mooser.

Som Jordan-dokumentaren, kommer Johnson-dokumentaren til å inneholde arkivklipp fra kamper, samtaler med andre NBA-spillere og viktige personer i livet til Johnson, samt «Magic» selv, ifølge Bleacher Report.

Investor

Los Angeles Times skriver at dokumentaren kommer i 2021.

Johnson har også grunnlagt Magic Johnson Enterprises, et investeringsselskap som skal være verdt rundt én milliard kroner. Magasinet Ebony kåret Johnson i 2009 til en av USAs mest innflytelsesrike svarte forretningsmenn. Han har også investert i baseballklubben LA Dodgers og damebasketlaget LA Sparks.

Netflix-serien om Michael Jordan ble en kjempesuksess og hadde et seersnitt på 5,6 millioner og er dermed det mest sette dokumentarprogrammet hos ESPN i USA noensinne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært