Dokumentar om Magic Johnson på lerret i 2021 etter Jordan-suksess

Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. Nå kommer dokumentaren om Earvin «Magic» Johnson. Foto: Mark J. Terrill, File / AP / NTB scanpix.
Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. Nå kommer dokumentaren om Earvin «Magic» Johnson. Foto: Mark J. Terrill, File / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Basketballdokumentaren om Michael Jordan ble en gigantisk suksess for Netflix og ESPN. I 2021 kommer dokumentaren om LA Lakers-legenden Earvin «Magic» Johnson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johnson nevnes nok ikke i samme åndedrag når det kommer til tidenes beste spiller, som Jordan, men 60-åringen vant fem NBA-titler, ble kåret til finaleseriens beste spiller tre ganger og ble kåret til grunnseriens beste spiller tre ganger.

I tillegg var han på All-Star-laget tolv ganger. Han var også med på «Dream Team»-laget, sammen med blant andre Jordan, i OL i Barcelona i 1992. Senere har han vært president i Los Angeles Lakers, klubben der han nøt stor suksess fra 1979 til 1991 og i 1996.

I november 1991 var Johnson hivsmittet. Det holdt han utenfor basketballen fram til 1996, da han spilte 32 kamper for Lakers. Etter et kort opphold i svenske Borås fra 1999 til 2000, la Johnson opp.

Legendarisk

I 2021 kommer dokumentaren om en av Michael Jordans argeste konkurrenter på lerret. Den skal handle om livet til Johnson både på og utenfor banen gjennom hans suksessfulle karriere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som en av de mest legendariske, hardtarbeidende og offentlige personene i vår tid er Johnsons prestasjoner både på og utenfor banen noe som er verdt å belyses for verden. Vi er glade over å få fortelle hans historie, sier filmskaperen Bryn Mooser.

Som Jordan-dokumentaren, kommer Johnson-dokumentaren til å inneholde arkivklipp fra kamper, samtaler med andre NBA-spillere og viktige personer i livet til Johnson, samt «Magic» selv, ifølge Bleacher Report.

Investor

Los Angeles Times skriver at dokumentaren kommer i 2021.

Johnson har også grunnlagt Magic Johnson Enterprises, et investeringsselskap som skal være verdt rundt én milliard kroner. Magasinet Ebony kåret Johnson i 2009 til en av USAs mest innflytelsesrike svarte forretningsmenn. Han har også investert i baseballklubben LA Dodgers og damebasketlaget LA Sparks.

Netflix-serien om Michael Jordan ble en kjempesuksess og hadde et seersnitt på 5,6 millioner og er dermed det mest sette dokumentarprogrammet hos ESPN i USA noensinne.