NFL gir 250 millioner dollar til kampen mot rasisme

NFL-sjef Roger Goodell sier den amerikanske fotball-ligaen NFL bevilger 250 millioner dollar over en tiårsperiode for å bekjempe systematisk rasisme. Arkivfoto: LM Otero / AP / NTB scanpix
NFL-sjef Roger Goodell sier den amerikanske fotball-ligaen NFL bevilger 250 millioner dollar over en tiårsperiode for å bekjempe systematisk rasisme. Arkivfoto: LM Otero / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den amerikanske fotball-ligaen NFL kunngjorde torsdag at det bevilger 250 millioner dollar over en tiårsperiode for å bekjempe systematisk rasisme.

Bevilgningen kommer som en reaksjon på de landsdekkende demonstrasjonene og protestene mot raseulikhet og politivold i USA, skriver Reuters.

I amerikanske fotball er 70 prosent av spillerne svarte, og NFL sier forbundet skal jobbe sammen med ligaens 32 lag for å finne ut hvordan midlene skal brukes. Pengene skal gå til å støtte arbeidet for reform av politiet og rettsvesenet, og til å gi støtte økonomisk utvikling og utdanning i lys av «den historiske urettferdigheten som afroamerikanere har møtt».

Ligaen sier den vil bruke sine mediekanaler, som NFL Network, til å øke bevisstheten om sosiale forhold.

Forrige helg innrømte NFL-sjef Roger Goodell at det var feil å ikke lytte til spillere som kjemper mot rasisme og oppfordrer dem til fredelige markeringer.

I 2016 startet den tidligere NFL-spilleren Colin Kaepernick en markering mot rasediskriminering og politivold ved å gå ned på ett kne mens nasjonalsangen spiltes før kampstart. Det førte til store protester, og president Donald Trump var blant dem som mente det var upatriotisk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært