Ocampos med mål og assist da Sevilla vant byderbyet

Lucas Ocampos (til v.) var den store spilleren da Sevilla slo byrival Betis 2-0 i den første kampen i spansk La Liga på over tre måneder. Her er han i duell med Alex Moreno. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sevilla dominerte byderbyet mot Betis da spansk La Liga startet opp igjen torsdag etter tre måneders viruspause. Hjørnespark banet vei for 2-0-seieren.

Hjemmelaget dominerte den første omgangen mot bortesvake Betis, men greide ikke å få ballen i mål. Lucas Ocampos bidro med mål og assist da kampen ble punktert med to raske mål i det 56. og det 62. minutt, begge ganger som følge av hjørnespark fra høyre.

– Det har vært en vanskelig uke. Jeg hadde en liten skade, men jeg visste hvor viktig denne kampen var for alle. Derbyene er alltid spesielle, sa Ocampos.

Forut for 1-0 ble Luuk de Jong trykket ned av Marc Bartra da dødballserven ble nikket inn igjen foran mål. Betis-spillerne protesterte voldsomt. VAR ble koblet inn, men dommeren lot seg ikke rokke, og Ocampos skjøt straffesparket i mål.

– Reprisene viser at det var rett avgjørelse, sa Ocampos etter å ha stått for den første scoringen i La Liga siden 10. mars.

Fort gjort

Det tok bare seks minutter før Sevilla kunne feire den neste. Igjen var foranledningen et hjørnespark fra Joan Jordan. Ocampos hælflikket lekkert ballen ved nærmeste stolpe. Den gikk i en bue over Bartra og fant hodet til Fernando. Den tidligere Manchester City-spilleren nikket inn 2-0.

Før avspark stilte spillerne seg opp rundt midtsirkelen til ett minutts stillhet til ære for alle som er døde i viruspandemien.

Ocampos hadde den største av mange gode Sevilla-sjanser i første omgang. Den argentinske 25-åringen skjøt i stolpen i det 10. minutt. Han er for øvrig første Sevilla-spiller med scoring i fem seriekamper på rad siden Álvaro Negredo i 2011.

Viktige poeng

Med seieren befestet Sevilla sin tredjeplass på tabellen og er nå bare seks poeng bak toeren Real Madrid. Det er fire poeng ned til Real Sociedad og Getafe på plassene rett bak.

Betis, som fortsatt har bare én borteseier denne sesongen, er på nedre halvdel.

Resten av den 28. serierunden spilles fredag til søndag. Martin Ødegaards lag Real Sociedad får besøk av Osasuna i rundens siste kamp søndag kveld.