Jakob Ingebrigtsen senket legendens rekord: – Deilig når alt stemmer

Jakob Ingebrigtsen satte europarkord på 200 meter for menn under Impossible Games på Bislett
Jakob Ingebrigtsen satte europarkord på 200 meter for menn under Impossible Games på Bislett Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen knuste den europeiske rekorden til Steve Cram på 2000 meter da han noterte sterke 4.50,01 under Impossible Games.

Etterpå kunne den yngste av løperbrødrene Ingebrigtsen smilende gå runden blant pressekorpset på Bislett.

– Dette var veldig gøy. Jeg er alltid veldig spent før sesongens første baneløp. Det er vanskelig å vite hva man skal forvente, men jeg vet det bør gå bra dersom jeg gjør det samme som på trening, sa Jakob til NTB.

Rekorden til briten Cram på den sjelden løpte distansen lød på 4.51,39 og var fra 1985. At nettopp Cram hadde den gamle bestenoteringen, betydde litt ekstra for den nye rekordholderen.

– Steve Cram har en del meritter, for å si det sånn. Han er en løperlegende innen mellomdistanse. Det var dermed ikke hvem som helst som hadde rekorden, og det er ekstremt deilig å starte sesongen slik, sa Jakob Ingebrigtsen.

Vant landskampen

Han hadde med seg brødrene Jakob og Henrik på Bislett, og sammen vant de lett landskampen mot Kenya. Kenyanerne løp for noen dager siden under regn i hjemlandet. Der noterte Timothy Cheruiyot 5.03,05 og Elijah Motonei Manangoi 5.18,63.

– Vi har snudd på verden. Nå er Norge på topp, ikke Kenya, var meldingen fra Ingebrigtsen-klanen torsdag.

Narve Gilje Nordås og Per Svela var harer for de tre brødrene.

– Dette lover ekstremt bra for den kommende sesongen på 1500 meter. En stor takk til fartsholderne som gjorde en kjempebra jobb. Det er deilig når alt stemmer, sa Jakob Ingebrigtsen.

Han var glad for å være tilbake i konkurranse.

– Det er kjedelig bare å trene og ikke løpe. Det er det verste, så det er ekstremt gøy å få et løp, sa rogalendingen.

Klarte ikke henge på

Den norske rekorden på 2000 meter tilhørte inntil torsdag Marius Bakken og lød på 5.01,48.

Henrik Ingebrigtsen løp inn til 4.52,72 på Bislett torsdag. Filip Ingebrigtsen, som tidligere på kvelden løp 1000 meter og satte norsk rekord, fikk 4.56,91.

– Jeg fikk positive svar. Hver vår er jeg spent, for jeg har utfordringer med kroppen, men det kjennes som den spiller bedre på lag enn på lenge, sa storebror Henrik til NTB.

Henge på lillebror Jakob klarte han imidlertid ikke.

– Jeg har ikke den farten i kroppen. Når han girer om, klarer jeg ikke å svare, fastslo Henrik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært