USAs fotballforbund snur – tillater markeringer før kampstart

Det amerikanske fotballforbundet sier at det har opphevet sitt krav om at spiller må stå mens nasjonalsangen blir spilt før kamp. Spillere ble pålagt å stå etter at USAs Megan Rapinoe knelte i protest i 2016. Arkivfoto: John Bazemore / AP / NTB scanpix
Det amerikanske fotballforbundet sier at det har opphevet sitt krav om at spiller må stå mens nasjonalsangen blir spilt før kamp. Spillere ble pålagt å stå etter at USAs Megan Rapinoe knelte i protest i 2016. Arkivfoto: John Bazemore / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske fotballforbundet sier at det har opphevet sitt krav om at spillere må stå mens nasjonalsangen spilles før kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbundet vedgår at påbudet om å stå var feil og på kollisjonskurs med Black Lives Matter-bevegelsen, skriver Reuters.

Retningslinjene ble innført i 2017 etter at Megan Rapinoe på USAs kvinnelandslag gikk ned på kne før en kamp i 2016. Hun gjorde det i solidaritet med den tidligere NFL-spilleren Colin Kaepernick, som startet markeringen samme år for å øke oppmerksomheten om rasediskriminering.

– Vi ber om unnskyldning til våre spillere, spesielt våre svarte spillere, støtteapparat og alle som støtte utryddelsen av rasisme, sier forbundet i en uttalelse.

Forbundet skriver videre at sport er en mektig arena for å gjøre gode gjerninger, og at det ikke har brukt den muligheten godt nok.

– Vi kan gjøre mer for disse sakene, og det skal vi, skriver fotballforbundet, som sier at det nå blir opp til spillerne om de vil bruke sportsarenaen til å skape oppmerksomhet om rasisme, diskriminering og ulikhet.