Sarpsborg kjørte over Start i generalprøven

Sarpsborg herjet med Start i generalprøven før seriestart i Eliteserien og vant 4-0. Fire andre toppklubber testet også formen onsdag.

Mohamed Ofkir, Anton Salétros og Ole Jørgen Halvorsen ga Sarpsborg tre måls ledelse til pause, og Nicolai Næss fullførte verket midtveis i den andre omgangen.

Hjemmelaget viste solid form seks dager før Vålerenga kommer på besøk i serieåpningen. Start har en dag ekstra før åpningskampen mot Strømsgodset og så ut til å trenge det.

Viking ledet ved pause borte mot Haugesund etter scoring av Viljar Vevatne på et hjørnespark, men Alexander Ammitzbøll ordnet en fortjent utligning for hjemmelaget i kampen som endte 1-1.

Etter en god første omgang av gjestene fra Stavanger var det hjemmelaget som dominerte etter pause, og FKH var nærmest seieren. Iven Austbø måtte levere flotte redninger på avslutninger fra Kristoffer Velde og Niklas Sandberg for å avverge tap.

Sandefjord fikk besøk av Mjøndalen i en kamp som endte uten scoringer.

Viking og Haugesund spiller begge hjemme i serieåpningen, mot henholdsvis Bodø/Glimt og Brann, mens Mjøndalen gjester Stabæk og Sandefjord skal på besøk til Odd.