Sjakk-Carlsen med full kontroll på Xiong - videre fra kvartfinalen

Sjakkspiller Magnus Carlsen er i slag og klar for semifinale i en onlineturnering i hurtigsjakk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sjakkspiller Magnus Carlsen er i slag og klar for semifinale i en onlineturnering i hurtigsjakk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen er klar for semifinale i en stor onlineturnering i hurtigsjakk. Han slo ut Jeffery Xiong av Clutch International.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre del av kvartfinalen ble spilt mandag. Den totale premiesummen i turneringen er på cirka 2,5 millioner kroner.

– Jeg må si at det kunne gått begge veier i dag, og dette var ingen lett seier. Jeg var litt frustrert over å gå en del partier uten seier og bra spill. Så følte jeg meg bedre mot slutten, sa Carlsen.

– Det var mange opp- og nedturer i denne kampen. Jeg brukte for mye tid i parti tre mandag. Jeg kom ikke ovenpå mentalt etter det. Jeg er takknemlig over å få møte Magnus. Jeg tror alle ville vært det, sa Xiong.

Carlsen ledet 4,5-3,5 etter de seks første partiene. Disse ble spilt lørdag, men Xiong utlignet til 5-5 før Carlsen vant med svarte brikker i parti ni og gikk opp til 6-5 før det ble 7-5.

I de to siste partiene var det tre poeng per seier å hente eller halvannet ved remis. Det ble poengdeling i parti 11. Dermed hadde Carlsen fordel av hvite brikker i siste parti, og minimum remis ville gi ham sammenlagtseier og avansement i turneringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble Carlsen-seier etter en tabbe av Xiong. Den klarte han ikke å rette opp. Carlsen vant 11,5 mot 6,5.

Den norske multiverdensmesteren møter enten Levon Aronian eller Aleksandr Grisjtsjuk i semifinalen. Disse avslutter sin kvartfinale tirsdag.

Amerikaneren Wesley So slo ut Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike) i sin kvartfinale. Han ledet klart før de seks siste partiene, og kom ut av det bra tross et par store blemmer mandag.

Spilleformatet i Clutch International er 12 hurtigsjakkpartier i hvert møte. Disse avvikles over to dager, og turneringsformen er utarbeidet for å bevare spenningen ved at partiene mot slutten teller mer enn de andre og spesielt det 12. og siste.