Styremedlem: Avgjørelse om Tokyo-OL må vente til våren

Koronapandemien satte en stopper for årets OL og Paralympics i den japanske hovedstaden Tokyo.
Koronapandemien satte en stopper for årets OL og Paralympics i den japanske hovedstaden Tokyo. Foto: Koji Sasahara / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om Tokyo-OL kan finne sted i 2021, avhenger av coronapandemien. Et medlem av den lokale organisasjonskomiteen sier at en avgjørelse ikke må tas før i vår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toshiaki Endo, som er visepresident i Tokyo-OLs organisasjonskomité, fremhever at det er viktig å avklare coronasituasjonen og dens potensielle påvirkning på sommerlekene.

– Å ta ut utøvere omtrent i mars vil bli en stor utfordring. Organisasjonskomiteen trenger å ta en eller annen avgjørelse om situasjonen da, sier Endo ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Uttalelsene er ifølge nyhetsbyrået de første i offentligheten fra et styremedlem om OL og Paralympics faktisk kan avholdes i 2021.

– Det er fortsatt mange anslag, og det er uklart hvordan coronasituasjonen vil være neste sommer. Det er fortsatt for tidlig å diskutere om lekene kan avholdes eller ikke, sier han.

Endo opplyser at Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke har satt en tidsfrist for en avgjørelse om arrangementet i 2021. Årets sommer-OL og Paralympics ble utsatt 24. mars.