Høie med nedslående melding til NFF

Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Ranheim TF. Publikum under kampen mellom Stabæk og Ranheim TF på Nadderud Stadion.
Eliteserien fotball 2019: Stabæk - Ranheim TF. Publikum under kampen mellom Stabæk og Ranheim TF på Nadderud Stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norges Fotballforbund ytret onsdag håp om å slippe tilskuere inn på eliteseriekamper i sommer. Slik blir det neppe.

Helseminister Bent Høie (H) sier nemlig til VG at han ikke anbefaler noen, verken Dyreparken i Kristiansand, fotballforbundet eller andre, å finne sine egenkonstruerte løsninger for å slippe inn tilskuere på arrangementer før 1. september.

– Jeg tror NFF bør se i Norges lover og ikke Kaptein Sabeltanns lover hvis de skal finne løsninger på dette, sier Høie til avisen.

– For meg høres det ikke ut som noe som er innenfor regelverket. Du kan ikke dele et arrangement opp i ulike arrangementer. Arrangementsstørrelsen er 50 personer nå og vil gå opp til 200 personer, etter planen 15. juni. Men du kan ikke lage ett arrangement opp til tre ganger 200. Det går ikke, legger han til.

– Jobber med løsning

NFF uttalte onsdag at de har latt seg inspirere av Dyreparkens plan om å åpne for 800 gjester samtidig under sommerens Kaptein Sabeltann-forestillinger.

– Vi diskuterer måter å kunne utvide antall hoder på stadion på. De får det til i Dyreparken, og vi har både større og dyrere arenaer. Vi jobber med dette i dag, sa konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

Samtidig understreket NFFs elitedirektør Lise Klaveness at det er myndighetene som eventuelt må åpne for en slik løsning. Og det ser det altså ikke ut til at helsedepartementet kommer til å gjøre.

Inntil videre gjelder et antall på maksimalt 200 personer til stede på en eliteseriekamp, inkludert spillere, dommere, støtteapparat og mediefolk.

Italiensk fotballstart allerede neste uke

Toppfotballen i Italia kommer i gang tidligere enn ventet. Allerede 12. juni spilles det semifinale i cupen mellom Juventus og Milan.

Dagen etter venter nok en storkamp mellom Napoli og Inter. Opplysningene ble torsdag kveld bekreftet av den italienske idrettsministeren Vincenzo Spadafora.

Juventus har med seg et 1-1-resultat fra det første semifinaleoppgjøret mot Milan og blir opplagt favoritt i returen neste fredag.

Napoli har et enda bedre utgangspunkt etter 1-0 borte mot Inter.

Serie A restarter etter koronapausen 20. juni. Det skal spilles tolv serierunder i løpet av seks

Premier League gjør comeback 17. juni med de fra før utsatte kampene Manchester City – Arsenal og Aston Villa – Sheffield United. Førstnevnte kamp skal sendes «åpent» på TV 2s hovedkanal, og deretter går det slag i slag fram mot den planlagte sesongavslutningen 26. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært