Kalla: – Ikke lett å holde avstand

Charlotte Kalla i prologen i Val di Fiemme i Tour de ski 2019/20. Sesongen ble aldri bra for den svenske skistjernen.
Charlotte Kalla i prologen i Val di Fiemme i Tour de ski 2019/20. Sesongen ble aldri bra for den svenske skistjernen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges langrennsstjerne Charlotte Kalla tar de norske langrennsløperne i forsvar etter mangelen på «coronaavstand» på samling tidligere i uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å holde avstand under et rulleskipass er ikke lett. Da står man ofte skulder ved skulder og kjemper mot hverandre, sier hun til nyhetsbyrået TT.

Det var på de norske langrennskvinnenes samling i Oslo tirsdag at ikke alt gikk etter coronareglene. Regelen på minst to meters avstand ble ikke overholdt.

– Det er for dårlig, sa landslagslege Øystein Andersen, som har utarbeidet de strenge smittevernreglene for langrennsløperne.

Kalla har selv ikke fått vite hvilke regler som skal gjelde i det svenske landslaget når hun er på vei til samling i Østersund.

32-åringen har lagt bak seg en vanskelig sesong, der resultatene uteble. Hun er usikker på hva kommende sesong vil bringe, ikke minst på grunn av restriksjonene forårsaket av coronaviruset.

– Jeg håper vi kommer til å konkurrere i en eller annen form. Jeg funderer ikke så mye på hvordan det kommer til å bli. Det beste jeg kan gjøre er å fokusere på det som ligger nærmest fram i tid. Jeg må ha tålmodighet, sier hun.