Stjernetrener om Haaland: – Perfekt for Real Madrid

Erling Braut Haaland pekes ut som en av to superspisser av topptrener Juan Antonio Pizzi.
Erling Braut Haaland pekes ut som en av to superspisser av topptrener Juan Antonio Pizzi. Foto: Michael Sohn / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenertoppen Juan Antonio Pizzi peker ut Erling Braut Haaland som en mann som kan dra Real Madrid-angrepet i årene som kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den andre spissen som løftes fram, er argentineren Lautaro Martínez. Pizzi omtaler duoen i en lengre analyse i Spanias største avis Marca.

Pizzi er ingen hvemsomhelst. Han scoret 160 mål på 360 kamper i spansk og argentinsk toppserie. Etter det ble han trener og har hatt ansvaret for store klubber i Spania og Argentina, i tillegg til landslagene i Chile og Saudi-Arabia (også i VM 2018).

– Spisser i dagens fotball har fenomenale kvaliteter. I øyeblikket er det to jeg tror vil skape et stort navn for seg i årene som kommer. Jeg er blendet av 19-åringen Erling Braut Haaland. Vi snakker om noe som er faktisk, ikke så mye et prosjekt, som kan sees i Borussia Dortmund. Der viser han at han har styrken til å bli en spiller på toppnivå og som kan passe perfekt i Real Madrid.

– I tillegg til målstatistikken hans, har han arbeidsmoral. Han er ung, er kapabel til å åpne opp et forsvar, er dødelig foran mål og har fortsatt utvikling i seg. Dette gjør ham til en spiller å ha i mente, sier Pizzi.

Martínez (22) er i italienske Inter, men linkes hyppig mot Barcelona. – Jeg mener at spisser som lykkes i Serie A, kan gjøre det i alle andre ligaer fordi det kreves så mye i Italia. Jeg tror Martinez vil passe perfekt inn i Barcelona, sier Pizzi.