Gjeitnes setter punktum for langrennskarrieren

<p>Kari Vikhagen Gjeitnes har lagt opp som langrennsløper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Kari Vikhagen Gjeitnes har lagt opp som langrennsløper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kari Vikhagen Gjeitnes (35) har avsluttet en lang og solid langrennskarriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver langløpscupen Ski Classics på sitt nettsted. Gjeitnes satset på langløp i de siste årene av karrieren etter mange år i verdenscupsirkuset.

Så sent som i januar gikk hun helt til topps i prestisjetunge Marcialonga (70 km) i Italia.

– Dette er en dag jeg gruet meg til lenge, men nå har jeg altså bestemt meg for å legge opp. Det er en tid for alt, og nå har jeg mer lyst til å leve utenfor toppidrettsboblen enn i den, skriver Gjeitnes på sin Instagram-konto.

Molde-jenta slo gjennom med individuelt gull på sprinten i junior-VM i 2005. Gjeitnes tok seg aldri opp på seierspallen i verdenscupen, men kan skilte med en 4.-plass i sprint fra Östersund i 2015. I alt var hun inne blant topp 10 i individuelle verdenscuprenn elleve ganger.

Hun endte på 5.-plass i sprintfinalen i VM i Falun for fem år siden.

– Jeg er stolt og glad for alt jeg har oppnådd i skisporet. Mange mål er nådd, men like gode minner er alle de bra folka jeg har møtt og stedene jeg har sett, skriver Gjeitnes, som også takker lagkamerater og andre støttespillere.