Boston Marathon avlyst for første gang på 124 år

Starten på fjorårets Boston Marathon. For 2020 har arrangørene nå konkludert med at de må avlyse hele de tradisjonsrike løpet som skulle gått 124. gang. Foto: Stew Milne / AP / NTB scanpix
Starten på fjorårets Boston Marathon. For 2020 har arrangørene nå konkludert med at de må avlyse hele de tradisjonsrike løpet som skulle gått 124. gang. Foto: Stew Milne / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For første gang i løpet av sin 124 lange historie er tradisjonsrike Boston Marathon avlyst. Kravene til sosial avstand satte til slutt stopp for årets løpsfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i mars innså arrangørene av Boston Marathon at det ikke ble noe løp i april som planlagt. I første omgang ble løpet flyttet til september, men nå er alt avlyst.

Det er første gang Boston Marathon, som har blitt arrangert uavbrutt gjennom to verdenskriger og en annen pandemi, spanskesyken i 1918–1919, er blitt avlyst siden det startet i 1897.

– Det ble tydelig at etter hvert som krisen utviklet seg, så var datoen 14. september mindre og mindre sannsynlig som dato for gjennomføring, uttalte borgermester Marty Walsh torsdag.

Vanligvis deltar om lag 30.000 i løpet som også samler nærmere 1 million tilskuere i gatene.

– Det er ingen mulighet å gjennomføre et slikt løp uten å bringe store menneskemengder tett sammen, sa Walsh videre.

Dem som vil, oppfordres til å delta i et virtuelt maraton mellom 7. og 14. september mens Boston ser fram til neste års løp 19. april og feiringen av 125-årsjubileet 18. april 2022.