Marit Bjørgen gjør comeback, satser på Vasaloppet

Marit Bjørgen gjør comeback i langrennsløypa og sikter på deltakelse i Vasaloppet til vinteren.
Marit Bjørgen gjør comeback i langrennsløypa og sikter på deltakelse i Vasaloppet til vinteren. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Langrennsdronning Marit Bjørgen (40) gjør comeback for å gå langløp, melder NRK. I Aukland-brødrenes lag satser hun mot Vasaloppet neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har vært ute av gamet i to år nå og har savnet å ha et konkret mål å jobbe mot, sier Bjørgen til NRK.

Hun var tirsdag med på en økt med langløpslaget til Anders og Fredrik Aukland. Det handlet om staking på rulleski, og hun fikk kjenne at det er lenge siden hun har utsatt kroppen for slike påkjenninger. Med vannblemme på hånden og kjenning i albuen ga hun seg etter tre av seks mil.

– Jeg må begynne forsiktig, men det var artig. Jeg har litt å jobbe med, sa Bjørgen.

Det store målet til vinteren er den ni mil lange langløpsklassikeren Vasaloppet i Sverige. Hun utelukker ikke deltakelse i Marcialonga i Italia eller en NM-distanse.

Har ambisjoner

– Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, og jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i månedene fram mot det.

Bjørgens comebackplaner tas imot med åpne armer i langrennsmiljøet.

– Det er utrolig moro, og jeg tror det blir veldig bra for henne. Jeg skal ikke legge press på henne i det hele tatt. Det viktigste er å ta vare på treningsgleden, komme seg ut og ha noe å strekke seg etter, sier Therese Johaug til NRK.

Tobarnsmor Bjørgen sier at hun håper å få til ti treningstimer i uken.

En vill idé

Spiren til hennes comeback var det Jørgen Aukland betegner som «en vill idé». En tekstmelding førte til videre samtaler og det som endte opp i en avtale om satsing. Han sier at målet er å skape blest, interesse og at enda flere kvinner skal gå langløp.

Han vil ikke kommentere summer i avtalen, men sier at han mener det var «billig» å få Bjørgen med på laget.

– Marit kommer til å trene bra. Det blir mindre mengde enn tidligere, men målrettet og spesifikt for Vasaloppet. Vi vet hva som skal til for å vinne det løpet, og hun har gode sjanser til å være helt i toppen der, sier Aukland til NRK.

Personvernpolicy