Riise-brødrene plukket ut til A-lisenskurs

John Arne Riise (t.v.) og Bjørn Helge Riise har fått plass på trenerutdanning til Uefa A-lisens.
John Arne Riise (t.v.) og Bjørn Helge Riise har fått plass på trenerutdanning til Uefa A-lisens. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix

Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise.

48 trenere har fått plass i NFFs siste uttak til A-lisensutdanningen, som er trinn tre av fire på fotballforbundets stige for trenerutdanning. Det er en økning på 16 deltakere sammenlignet med tidligere år.

Flere tidligere storspillere i norsk og internasjonal fotball har fått plass på listen. Blant dem er Riise-brødrene, Azar Karadas (Brann), Frode Kippe (Lillestrøm), Jan Derek Sørensen (Bærum) og Peter Kovacs (Sandefjord).

John Arne Riise er hovedtrener for 3. divisjonslaget Flint Tønsberg, mens lillebroren Bjørn Helge er trener i Stabæk-systemet.

A-lisensutdanningen foregår over tre fellessamlinger på i alt 16 dager, i tillegg til blant annet selvstudium og mellomfasearbeid i egen klubb.

Bestått kurs gir Uefa-godkjent sertifisering på nest høyeste nivå i trenerutdanningen.

«Primærmålgruppa er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, sekundært trenere som i framtida kan tenkes å virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå», skriver NFF om utdanningstrinnet.

Det er 46 menn og to kvinner blant trenerne som er plukket ut til neste kurs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært