Planlegger ny «maratonutfor»

Kjetil Jansrud og resten av alpinistene kan få en ny utfordring på grensen mellom Sveits og Italia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Kjetil Jansrud og resten av alpinistene kan få en ny utfordring på grensen mellom Sveits og Italia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et splitter nytt, spektakulært og rundt fem kilometer langt utforrenn kan bli å finne på verdenscupkalenderen i alpint fra 2022. Løypa krysser landegrenser.

Det er den sveitsiske avisen Neue Zuercher Zeitung som skriver om planene som kan gi Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og resten av alpineliten en ny utfordring om noen år.

Utforrennet, som vil gjennomføres i en trasé på rundt fem kilometer, skal starte i snaut 4000 meters høyde i fjellet Klein Matterhorn ved skistedet Zermatt. På vei ned skal utøverne krysse den italienske grensen til målgangen i skistedet Cervinia i Italia.

– Vi ønsker dette rennet, og vi skal gjøre alt for å få det til, sier Franz Julen, president i taubaneselskapet Zermatt Bergbahnen, til Neue Zuercher Zeitung.

Han er av drivkreftene bak prosjektet og opplyser at det fra italiensk side er full oppslutning om prosjektet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært