Andre testrunde på gang i Premier League

Liverpool-manager Jürgen Klopp er i gang med treningene igjen. Til uka kan det være kampøkter på gang.
Liverpool-manager Jürgen Klopp er i gang med treningene igjen. Til uka kan det være kampøkter på gang. Foto: Jon Super / Ap / NTB scanpix

Nye tester for covid-19 gjennomføres i Premier League fra fredag. Ligatoppene ønsker fullkontakt på trening om få dager, men får motbør.

Sky Sports melder at testrunde to gjennomføres denne uka. Forrige gang viste seks av 748 prøver seg positive.

Hver klubb kan benytte seg av 100 tester per runde. Det er opp til hver klubb når det skjer, men det kan ikke fordeles på flere enn to dager. Resultatene vil foreligge innen 48 timer.

At antall postive prøver holdes nede på et minimum, vil trolig være avgjørende for om sesongen kan avsluttes.

Avisen The Times melder at PL-ledelsen ønsker at klubbene i den engelske eliteserien skal starte fullkontakt-trening neste uke.

Dette er et steg som må tas før lagene igjen kan spille kamper. Det er delte meninger om dette også i spillerkorpset. Watfords Troy Deeney og noen få lagkamerater ønsker ikke å være med på treningene som pågår i dag. Det er ikke med full kontakt.

Chelseas Ngolo Kante ble innvilget treningsfri på ubestemt tid. I likhet med Deeney er han redd for å bli covid-19-smittet. Ifølge avisen The Sun skal Chelsea være villig til å se bort fra Kante hele resten av denne sesongen.

Det er planlagt en rekke videokonferanser også denne uken der PL, spillere, managere og helsepersonell skal diskutere veien videre for de 20 toppklubbene i England.

Det gjenstår 92 kamper i Premier League der Liverpool leder tabellen soleklart. Ligaen begynner å få dårlig tid dersom sesongen skal kunne sluttføres.

Uefa holder et styremøte 17. juni der det trolig kommer datoer for kamper i regi av dem. Kvalifiseringer til Champions League og europaligaen er foreløpig satt til starten av juli. Det kan bli endret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært