Haaland forsidegutt: Menneske og maskin i ett

Erling Braut Haaland er et hett navn i Spania. Forsidene er fra landets to mest leste aviser AS og Marca fra den siste tiden.
Erling Braut Haaland er et hett navn i Spania. Forsidene er fra landets to mest leste aviser AS og Marca fra den siste tiden. Foto: Montasje / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland-hypen fortsetter med full styrke i spanske aviser. Spanjolene får ikke nok av tenåringen. Han stemples som en maskin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag var Haaland igjen alene om å pryde forsiden til Spanias mest leste avis Marca. Tirsdag var han det samme i storavisen AS. Det er landets nest mest leste sportsavis.

Inne i avisene brukes det stor plass på artikler som omhandler den 19 år gamle nordmannen. I AS pekes det på at Haaland har brukt langt kortere tid på å score over 40 mål i en sesong enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

AS betegner Haaland som en kombinasjon av menneske og maskin under forsidetittelen «Cyborgol». I Store norske leksikon oversettes den norske utgaven av ordet – kyborg – til «tenkt eller oppdiktet vesen som kombinerer trekk fra menneske og maskin».

Haaland er en gjenganger i hovedoppslagene, og det er en Haaland-hype i Spania som ikke virker å gi seg, snarere tvert om.

Haaland har scoret 41 mål denne sesonger i kamper for Salzburg og Borussia Dortmund. Med det er han farligst i Europa foran Bayern München-måltyven Robert Lewandowski (40).

Haaland kobles stadig til Real Madrid. Vanligvis meget velinformerte Marca har meldt at det skal mye til at Haaland ikke havner i Real Madrid i løpet av et par år.

I så fall kan han komme til å koste over én milliard kroner.