Haaland-«comeback» ga rekordhøye seertall

Erling Braut Haaland scoret for Borussia Dortmund lørdag. Foto: Martin Meissner, Pool / AP / NTB scanpix.
Erling Braut Haaland scoret for Borussia Dortmund lørdag. Foto: Martin Meissner, Pool / AP / NTB scanpix.

Seks millioner tyskere samlet seg foran TV-skjermene for å se de første Bundesliga-kampene etter koronapausen lørdag. Det er rekordtall for rettighetshaver Sky.

Det er det tyske bransjenettstedet dwdl.de som søndag rapporterer om rekordinteressen for «fotballcomebacket» i hjemlandet.

Sky skal ha hatt 3,68 millioner seere på sine tyske betalkanaler da kampaktiviteten i Bundesliga ble gjenopptatt lørdag ettermiddag. Det er mer enn dobbelt så høye tall som en normal lørdagsrunde har hatt.

I tillegg fulgte 2,45 millioner seere programmet «Konferenz», der alle kampene følges samtidig og oppmerksomheten flyttes fra arena til arena. Den sendingen gikk på åpen kanal.

Tanken bak å tilgjengeliggjøre «Konferenz» for alle var å forhindre at store grupper med fans samlet seg utenfor de ulike kamparenaene eller på steder med Sky-abonnement.

Les også: Haaland hylles: «Ingen vaksine mot ham»

Erling Braut Haaland scoret det første bundesligamålet etter koronapausen da han sendte Borussia Dortmund i ledelsen med 1–0 mot Schalke. Kampen ble til slutt vunnet 4–0.

En talsmann for den tyske ligaen (DFL) opplyser at lørdagens tyske runde ble sendt av mer enn 70 TV-selskaper fra hele verden.

Interessen var på forhånd ventet å bli enorm.

Da avspark ble tatt i de første kampene hadde Sky en markedsandel på 27,4 prosent på betalingskanalene sine og en andel på 18,2 prosent på de åpne kanalene.

Les også: Haaland-scoring og målgivende i «comebacket» da Dortmund valset over Schalke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden