Haaland hylles: «Ingen vaksine mot ham»

Erling Braut Haaland får skryt i flere storaviser. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix
Erling Braut Haaland får skryt i flere storaviser. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix

Erling Braut Haaland pryder forsidene til flere store aviser etter scoringen i «comebacket» lørdag. Måltyven omtales blant annet som «stillhetens helt».

Haaland scoret sitt tiende bundesligamål på ni kamper da Schalke ble slått 4-0 lørdag. I tillegg noterte han seg for en målgivende pasning og var involvert i det meste Dortmund foretok seg offensivt.

Etter kampen fikk rogalendingen naturlig nok mye oppmerksomhet, og søndag pryder han blant annet forsidene til de spanske storavisene AS og Marca.

I Marca er et bilde av en jublende Haaland ledsaget av tittelen «Ingen Haaland-vaksine». AS kaller på sin side Haaland «stillhetens helt».

Hylles som tilrettelegger

Det siste er en henvisning til at lørdagens restart av Bundesliga ble spilt for tomme tribuner. Spillerne var i tillegg henvist til avmålte målfeiringer, der rådet var å ha minst mulig kontakt med lagkameratene

Haaland feiret sin 1-0-scoring mot Schalke med god avstand til alle rundt seg.

Spesielt overraskende er det ikke at Haaland-målet får ekstra oppmerksomhet i spanske sportspresse. 19-åringen har i lengre tid vært satt i forbindelse med en overgang til Real Madrid.

Marca trykker også en analyse av Haalands egenskaper og ferdigheter som fotballspiller søndag. Den har fått overskriften «Spissen alle lag trenger». I gjennomgangen trekkes blant annet Dortmund-juvelens kvaliteter som tilrettelegger fram, i tillegg til målappetitten.

29 minutter

Haaland trengte bare 29 minutter på å score for Dortmund etter to måneder borte fra fotballen lørdag. Thorgan Hazard kom rundt på høyresiden og slo ballen presist inn i feltet. Der var Haaland våkent framme og styrte ballen iskaldt i lengste hjørne.

Målet ble starten på en Dortmund-målfest som endte med seier 4-0.

I etterkant av kampen fikk Haaland blant annet mye oppmerksomhet for et TV-intervju der han med svært få ord satte ord på egne tanker rundt Bundesliga-restarten.

Med seieren la Dortmund press på serieleder Bayern München, som møter Union Berlin søndag. Kun ett poeng skiller tittelrivalene på toppen av tabellen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden