Haaland og co. får mental hjelp i krisetider

Erling Braut Haaland og resten av Borussia Dortmund-spillerne har fått en sportspsykolog på laget. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Erling Braut Haaland og resten av Borussia Dortmund-spillerne har fått en sportspsykolog på laget. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland og resten av Borussia Dortmund-spillerne har toppet laget med en psykolog midt i pandemikrisen.

Dortmund starter opp i Bundesliga igjen lørdag. Det skjer for tomme tribuner hjemme mot Schalke, men med i støtteapparatet er Philipp Laux.

Han ble knyttet til klubben forrige uke. Laux (48) var tidligere reservekeeper i klubben. Virusutbruddet gjorde at Dortmund kastet om og hentet psykologen inn tidligere enn planlagt.

– I kjølvannet av coronakrisen, den har gitt oss på plutselige nye utfordringer, framskynder vi prosessen med å få inn sportspsykologi i klubben, sier Sebastian Kehl til klubbens hjemmeside.

Han er en av klubbens sportslige ledere. – Laux har i tillegg til sin erfaring som psykolog, mange år bak seg som profesjonell spiller. Han vil kunne hjelpe oss i arbeidet på flere plan, blant annet når det gjelder den mulige utviklingen av enkeltindividet.

Mange proffspillere har meldt om utfordringer med å takle en hverdag med hjemmekarantene og bortfallet av treninger og kamper.

Dortmund ligger fire poeng bak tabellederen Bayern München når det gjenstår ni seriekamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært