Svensk fotball venter fortsatt på klarsignal

I Sverige venter elitefotballen fortsatt på klarsignal til å forberede sesongstart. Statsepidemiolog Anders Tegnell har sagt seg skeptisk til planen om å spille kamper i midten av juni.
I Sverige venter elitefotballen fortsatt på klarsignal til å forberede sesongstart. Statsepidemiolog Anders Tegnell har sagt seg skeptisk til planen om å spille kamper i midten av juni. Foto: Claudio Bresciani / AP

Både i Norge og Danmark er det gitt klarsignal for elitefotball. I Sverige jobber man foreløpig med å overbevise helsemyndighetene om at det er forsvarlig.

Fredag var Sveriges fotballforbund (SvFF) og Riksidrottsförbundet i møte med helsemyndighetene blant annet for å diskutere SvFFs protokoll for oppstart av trenings- og kampaktivitet. Noe klarsignal var de likevel langt fra å få.

– Vi hadde et første møte, og det kommer til å følges opp av et nytt møte i slutten av neste uke, sa generalsekretær Håkan Sjöstrand i SvFF til Aftonbladet etter møtet.

Forbundet har lenge etterspurt dialog med Folkhälsomyndigheten om den medisinske protokollen for aktivitet, i håp om å komme i gang med seriespillet i juni. Selv om det nå er kontakt, virker det som man er langt fra å bli enige.

Flere møter

– Våre jurister har tatt imot ideer og forslag fra fotball- og idrettsforbundet. Dialogen fortsetter neste uke, heter det i en uttalelse fra helsemyndighetene.

I Tyskland har Bundesliga fått klarsignal til å spille allerede neste helg. I Danmark ventes serien å starte opp i slutten av mai, i Norge skjer det trolig 16. juni. I alle landene er det klart for full trening.

Sveriges tiltak mot coronaviruset har vært langt mindre restriktive enn nabolandenes, og en god stund pågikk treningskamper i svensk fotball etter at all idrett i Norge og Danmark var forbudt. Så sa myndighetene stopp, og nå nøler de med å åpne opp igjen.

Skeptisk

Statsepidemiolog Anders Tegnell har flere ganger uttrykt skepsis til å la fotballen rulle igjen i juni.

– Det viktige for oss er å fortelle Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell og hans kolleger hvordan vi vil gjøre dette. Vi er sikre på at de vil stille seg annerledes til oppstart når de får se våre planer og protokollen vi har utarbeidet, sier Sveriges fotballpresident Karl-Erik Nilsson til TT.

Sjöstrand sier etter fredagens møte at han innser at prosessen vil vare lenger i Sverige.

– Gjeldende forskrifter må oppdateres før vi kan spille fotballkamper, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært