Iditarod-vinner tatt for metamfetamin

FDen firedoble vinneren av Iditarod Lance Mackey testet positivt for metamfetamin og er diskvalifisert fra årets løp. Foto: Mark Thiessen / AP

Den fire ganger vinneren av Iditarod, amerikanske Lance Mackey, har testet positivt for metamfetamin under årets løp. Han er fratatt sin plassering og premien.

Han avga en dopingprøve på en av de siste sjekkpunktene før målgang. Verdens tøffeste hundesledeløp gjennom Alaska går fra Anchorage til Nome. Han endte på 21.-plass.

Det var nordmannen Thomas Wærner som vant årets løp.

Mackey vant løpet fire ganger på rad fra 2007 til 2010 og er blitt regnet som en av de store Iditarod-heltene, også med tanke på hans fortid med kreftsykdom.

Nå har han innrømmet at han har et rusproblem, og ifølge hans sponsor vil han la seg behandle.

– Noen, som meg selv, har kanskje benektet den situasjonen jeg befinner meg i akkurat. Jeg er lei av å lyve for meg selv, venner, familie og fans som har støttet meg. Dere har vært grunnfjellet mitt, og dere er blitt inspirert av meg. Jeg unnskylder meg overfor dere alle, sier han blant annet i en pressemelding.

Det var Alaska Public Media som først omtalte om saken.