Økonomikrise for hopp – kan miste en tredel av budsjettet

Ingen samling for hopperne på lenge. Her er Johann André Forfang, Marius Lindvik, Daniel Andre Tande og Robert Johansson fra årets Raw air.
Ingen samling for hopperne på lenge. Her er Johann André Forfang, Marius Lindvik, Daniel Andre Tande og Robert Johansson fra årets Raw air. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hopp er den grenen som sliter mest i Norges Skiforbund. Det kan bety færre utøvere på A-laget.

Hoppgrenen gikk 6,2 millioner i underskudd i 2019, noe som for en stor del skyldes at samarbeidet med Kina ble avsluttet, skriver NRK

Men coronakrisen, inkludert avlysningen i Holmenkollen i mars, samt trøbbel med å skaffe sponsorinntekter, har gjort at problemene ikke blir mindre i 2020.

Landslagstrener Alexander Stöckl antyder overfor NRK at hopp kan bli nødt til å kutte budsjettet fra 30 til 20 millioner kroner.

– Hvis vi mister en tredel av det opprinnelige budsjettet, kan det få ganske store konsekvenser. Det kan skje at B-laget ryker, altså at vi ikke har noen toppidrettssatsing, og antall utøvere på A-laget kan bli mindre, sier Stöckl.

Oppkjøringen til sesongen kommer heller ikke til å bli optimal. Første samling for hopperne skulle vært denne uken. Nå har hopperne fått beskjed om at de tidligst vil samles i august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært