Strenge reaksjoner mot piskbruk i svensk trav

Travtreneren Alessandro Gocciadoros (midten) stall er i hardt vær etter piskeepisoden i Örebro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Travtreneren Alessandro Gocciadoros (midten) stall er i hardt vær etter piskeepisoden i Örebro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stallgutten som i helgen brukte pisken hardhendt mot hesten Zarina Bi, er suspendert i 18 måneder. Hestens trener får kjøreforbud i et halvt år.

Episoden fant sted i oppvarmingen til et løp i svenske Örebro sist lørdag, og den skapte rabalder og sinne i europeisk travsport.

Stallgutten Marco Pedrazzini varmet opp hesten, og han ble fersket i å slå Zarina Bi brutalt to ganger med pisken. Et videoklipp av episoden er publisert av blant andre Trav og Galopp-Nytt.

Tirsdag kveld melder det svenske nyhetsbyrået TT at Pedrazzini er suspendert fra travsporten i 18 måneder. Også trener Alessandro Gocciadoro straffes.

– Det handlet om uprovosert vold mot hesten, noe som har sjokkert hele Trav-Sverige, skriver Svensk Travsport i en pressemelding.

Trener trekkes inn

Gocciadoro har tidligere vært straffet for svært aktiv finishkjøring i Sverige, men uten å være brutal. Han var ikke til stede i forbindelse med lørdagens løp, men Zarina Bi skulle kjøres på trenerens svenske lisens.

Den lisensen dras nå inn, og Gocciadoro er ilagt seks måneders kjøreforbud i Sverige, ifølge TT. Treneren publiserte lørdag kveld en pressemelding der han sterkt tok avstand fra det som hadde hendt.

– Den massemediale spredningen av hendelsen på Örebrotravet har vært enorm, og koblingen er sterk til Alessandro Gocciadoros stall og virksomhet. Det er heller ikke første gang at hans navn er innblandet i en sammenheng der det er negativ publisitet rundt situasjoner som ligger svært langt fra hvordan Svensk Travsport mener at hester skal behandles, sier direktør Maria Croon i Svensk Travsport.

Startnekt

Dommen mot Pedrazzini gjelder fra 2. mai, mens dommen mot Gocciadoro gjelder fra 5. mai.

Zarina Bi ble nektet å starte lørdagens løp av stevneveterinæren ettersom hesten hadde to markante piskemerker på bakparten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært