Rabalder etter håndhilsing: Tysk ligaforening i harnisk

Herta Berlins Salomon Kalou er havnet i skuddlinjen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix.
Herta Berlins Salomon Kalou er havnet i skuddlinjen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hertha Berlin har suspendert stjernen Salomon Kalou etter at han filmet seg selv og andre spillere mens de brøt en rekke smittevernsregler i garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivorianeren Kalou er havnet skikkelig i trøbbel etter at livestreamet og postet en video som viser at han selv og spillerne ikke overholder reglene om for eksempel sosial distanse. Kalou går rundt med kameraet og håndhilser på lagkamerater og folk fra støtteapparatet som nok ikke er klar over at de blir filmet.

Kalou blir oppfordret til å slette det han filmer, men ler det bort og sier at han «bare tullet».

Videoen er senere blitt slettet.

Tysk fotball jobber med å starte opp sesongen igjen, og dette var nok ikke det de trengte mest slik situasjonen er for øyeblikket.

– Bildene til Salomon Kalou fra garderoben er fullstendig uakseptable. Det må være en nulltoleranse for den slags oppførsel både av hensyn til spillerne og klubbene som overholder regelverket. De har ikke forstått alvoret, heter det i uttalelsen fra Tysklands serieforening.

I likhet med en rekke andre land har Tyskland lagt ned en betydelig jobb med å starte fotballen opp igjen på tross av coronapandemien.

Klubbene har startet med å masseteste spillerne. Mandag kom opplysningen av ti av totalt 1724 tester i fotballmiljøet har vært positive for coronaviruset.