Svømme-VM utsettes til 2022

Henrik Christiansen og de andre svømmerne må vente i nesten et år ekstra på VM i Fukuoka. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
Henrik Christiansen og de andre svømmerne må vente i nesten et år ekstra på VM i Fukuoka. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langbane-VM i svømming i japanske Fukuoka flyttes fra sommeren 2021 til mai 2022 som følge av utsettelsen av sommer-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) på sitt nettsted.

Mesterskapet skulle opprinnelig blitt arrangert fra 16. juli til 1. august neste år. De nye datoene er 13.-29. mai 2022.

– Etter å ha snakket med og fått tilbakemelding fra de relevante parter, er vi ikke i tvil om at denne beslutningen vil gi de beste betingelser for alle deltakerne i mesterskapet, uttaler Fina-president Julio C. Maglione.

I slutten av mars ble sommer-OL i Tokyo utsatt i et år fra juli/august i år til 2021. Da ble det raskt tydelig at andre planlagte mesterskap på sensommeren 2021, som friidretts-VM og svømme-VM, måtte utsettes.

Bakgrunnen for OL-utsettelsen er coronapandemien og dens konsekvenser.

– Vi ser fram til å se de beste vannsportsutøverne fra hele verden konkurrere i Fukuoka. På et tidspunkt med stor usikkerhet håper Fina at kunngjøringen av disse datoene vil gi noe klarhet i planleggingen for de involverte, sier Maglione.