Skandale etter italiensk piskbruk i Sverige

Alessandro Gocciadoros stall er i hardt vær om dagen. Her fra en seier på Bjerke i fjor i et stort løp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Alessandro Gocciadoros stall er i hardt vær om dagen. Her fra en seier på Bjerke i fjor i et stort løp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En stygg episode før et svensk løp skaper bølger i europeisk travsport søndag. To knallharde piskeslag fra en stallmann har ført til rabalder og sinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under oppvarmingen til et løp i Sverige lørdag at en italiensk stallansatt brukte pisken brutalt hardhendt mot sin hest Zarina Bi. Dette ble også snappet opp av TV-kameraene og er ute på en rekke sosiale medier-plattformer.

Det er den store snakkisen i Trav-Europa søndag. Hendelsen fordømmes av svenske og norske traveksperter.

Trener tidligere straffet

Da ekvipasjen kom til stallen var det to markante merker på hestens bakpart. Stevneveterinæren nektet hesten å starte. Samtidig ble det startet en sak mot stallmannen av svenske travmyndigheter. Samme mann ble så kort etter sparket fra jobben som stallgutt.

Det fikk snøballen til å rulle. Hestens trener, italienske Alessandro Gocciadoro, har vært straffet for svært aktiv finishkjøring i Sverige tidligere, uten å være brutal.

Han var ikke til stede under løpet i Sverige lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pisk har vært ulovlig i norske travløp i mange år

Søndag ble det sensasjonelt klart at hesten Vivid Wise As, favoritten til å vinne årets Elitlopp (3 millioner til vinneren) senere i mai, er flyttet ut av Gocciadoros varetekt med umiddelbar virkning.

Pisk har vært ulovlig i norske travløp i mange år, men i Sverige anser man at det er viktig for å opprettholde kontrollen på en hest. Det er strenge regler rundt piskbruk og drøye bøter om man bryter disse.