Lanserer Australia som Premier League-redningen: Alle kamper i Perth – 15.000 km unna London

Liverpool-manager Jürgen Klopp – avslutter han Premier League i Australia? Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix
Liverpool-manager Jürgen Klopp – avslutter han Premier League i Australia? Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En fotballagent har lagt planer for å fullføre Premier League-sesongen i den australske byen Perth. Myndighetene der er ikke negative.

Gary Williams sier dette til ABC Grandstand , ifølge PerthNow. – Timingen for dette er helt perfekt. Og stedet er perfekt.

Han vil ha alle de 20 lagene med spillere, trenere og støtteapparat til kystbyen Perth (1,6 millioner innbyggere) for to ukers isolering og trening før kampene (uten publikum) skal starte på tre arenaer i byen.

Australia har registrert 94 koronarelaterte dødsfall i løpet av pandemien. Dette ifølge worldometers.info.

– Vi har arenaene, vi har været og vi har kontroll på viruset i øyeblikket. Vi kan også starte kamper klokken 18, 20 og 22 her. Det vil si at den siste begynner 15 britisk tid, sier Williams.

Han har organisert turneer for engelske lag til Australia tidligere. Det er nesten 15.000 kilometer i luftlinje fra London til Perth (sørvest i Australia).

Perfekt

– Vi har frisk luft og godt vær. Det vil være ideelt, sier Perths senator Glenn Sterle til avisen The Sun.

Han skal ha møter med sentrale personer mandag for å se på muligheten for å vurdere en gjennomføring av Premier League-stuntet.

Det gjenstår 92 kamper i den engelske eliteserien, men det er høyst usikkert om når kampene igjen kan ta til. Det er ikke spilt PL-fotball siden andre uka av mars.

Fredag skal klubbene ha en ny videokonferanse der de må ta stilling til viktige saker. Det er hittil ikke kommet reaksjoner fra Premier League-ledelsen på utspillet rundt å avgjøre sesongen i Australia.

Avisen Daily Mail meldte søndag at FA-cupfinalen i England trolig vil bli spilt 8. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært