Hastevedtak sikrer Sagosen mesterligaplass

Mikkel Hansen (til venstre) og Sander Sagosen kommer ikke til å juble sammen i PSG-drakt i mesterligasluttspillet i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mikkel Hansen (til venstre) og Sander Sagosen kommer ikke til å juble sammen i PSG-drakt i mesterligasluttspillet i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En midlertidig regelendring fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) gjør at Sander Sagosen er klarert for spill med Kiel i Champions League i desember.

Sagosens Paris St. Germain (Frankrike) har kvalifisert seg for miniturneringen som spilles i romjula. Det samme gjelder Sagosens kommende arbeidsgiver Kiel (Tyskland).

EHF vedtok nylig en ny foreløpig regel som gjør at spillere kan delta for to klubber i samme sesong i mesterligaen. Bakgrunnen er den spesielle situasjonen viruspandemien har satt også håndballen i.

Vedtaket gjør at Sagosen er klar for å spille Final4-sluttspillet i Köln for Kiel. Sagosen bytter klubb til sommeren. Det er ikke foretatt noen trekning av semifinale i mesterliga-avslutningen, men det kan fort ende med PSG mot Kiel i en av disse.

Sagosen er ikke alene om å kunne møte klubben han skjøt til sluttspillet.

EHF valgte å skrote de resterende kampene i mesterligaen og gi fire klubber plass i Final4-arrangementet. De to andre er Barca (Spania) og Veszprém (Ungarn).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært