Spanias idrettsminister positiv til treningsstart for fotballen

Martin Ødegaard og de andre La Liga-profilene kan se fram til å gjenoppta treningsarbeidet igjen, men det er fortsatt helt usikkert når det kan spilles kamper igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Martin Ødegaard og de andre La Liga-profilene kan se fram til å gjenoppta treningsarbeidet igjen, men det er fortsatt helt usikkert når det kan spilles kamper igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias idrettsminister Irene Lozano kan ikke antyde når man kan spille kamper i La Liga igjen, men hun sier at snarlig treningsstart er et positivt tegn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke i posisjon til så mye som å anslå når den første kampen kan spilles, men i europeisk sammenheng er det flotte nyheter at vi kan åpne for trening igjen fra kommende uke, sa hun i et videointervju med avisen AS fredag.

Lozano er leder for Spanias idrettsråd, som i praksis er idrettsdepartementet. Hun sa at hun setter pris på at ligaen og fotballforbundet har funnet sammen i forsøket på å finne løsninger på utfordringene viruspandemien påfører fotballen.

– I andre europeiske land har manglende enighet mellom forbund og klubber lagt hindre i veien for gjenopptakelse av fotballen, sa hun.

Som i andre land har det vært planlagt utstrakt testing av spillerne på veien tilbake til trenings- og kampaktivitet. Helsedepartementet gikk torsdag med på å gjøre tester tilgjengelige for bruk av fotballspillere fra mandag, og klubbene kan gjenoppta trening 48 timer etter at spillerne er testet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Testingen har vært omdiskutert. Mange mener at fotballspillere ikke kan prioriteres så lenge det er begrenset antall tester og helsearbeider og utsatte grupper trenger det mer.

Lozano stilte overfor AS spørsmål ved hvor omfattende testingen trenger å være.

– Protokollen som er utarbeidet foreskriver testing når det er medisinsk påkrevet, sa hun.

– Klubblegene vil få ansvar for å avgjøre dette. Slik gjøres det i andre bedrifter i samfunnet.