Fotballtopp: Sporten kan bli rammet i to-tre år framover

Svenske Lars-Christer Olsson, styremedlem i Uefa og president i European Leagues, mener at coronakrisen vil prege internasjonal fotball i lang tid framover. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Svenske Lars-Christer Olsson, styremedlem i Uefa og president i European Leagues, mener at coronakrisen vil prege internasjonal fotball i lang tid framover. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fotball-VM i Qatar er i faresonen, og coronakrisen vil påvirke internasjonal fotball i to-tre, mener det svenske Uefa-styremedlemmet Lars-Christer Olsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste fotball-VM skal etter planen spilles i Qatar fra 21. november til 18. desember i 2022. Olsson spår at også det arrangementet kan bli berørt av den pågående coronakrisen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Svensken, som også er president i serie- og klubbforeningen European Leagues, sier at man må vente og se hva som skjer framover med tanke på VM, men at den internasjonale fotballkalenderen uansett må endres i lang tid framover.

– Egentlig i to eller tre år framover, tror jeg, sa Olsson på en nettkonferanse på fotballplattformen Soccerex.

– Hvis viruset utvikler seg til noe enda mer alvorlig enn det er nå, kommer det definitivt til å skape problemer for den internasjonale kalenderen, sier han.

Olsson at man skal kunne spille ferdig den pågående sesongen i nærmeste framtid, blant annet med mesterliga og europaliga i løpet av august.

– Hvis det er mulig, vil det være bra. For det innebærer at vi også kan få fullført den internasjonale fotballsesongen. Men vi må ta en avgjørelse om dette senest i slutten av mai. Ellers vil det kanskje være umulig å få klemt inn alt sammen, og det samme gjelder om klubber skal kunne kvalifisere seg til neste sesong, sier han.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder sitt neste styremøte 27. mai. Da blir det trolig avgjort om og hvordan 2019/20-sesongen kan fullføres.