Italias idrettsminister: – Jeg ville ha begynt å forberede neste fotballsesong

Det blir neppe spill, heller ikke for tomme tribuner, i Italias serie A denne sesongen. Bildet er fra San Siro stadion i Milano. Foto: AP / Antonio Calanni / NTB scanpix
Det blir neppe spill, heller ikke for tomme tribuner, i Italias serie A denne sesongen. Bildet er fra San Siro stadion i Milano. Foto: AP / Antonio Calanni / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia kan bli nødt til å følge Frankrike og Nederland og avlyse inneværende fotballsesong, sier landets idrettsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italienske fotballklubber har fått åpning for å begynne å trene etter 18. mai, men det er fortsatt helt uvisst om det vil bli spilt flere kamper på toppnivå i 2019/2020-sesongen.

– Jeg ser et stadig smalere nåløye for gjenopptakelse av ligaene. Om jeg hadde vært leder i en fotballklubb, ville jeg ha startet å forberede en trygg igangsettelse av neste sesong, som starter i slutten av august, sa Italias idrettsminister til TV-kanalen La 7 onsdag kveld.

Han bekreftet dermed at Frankrikes og Nederlands beslutning om å avlyse årets fotballsesong kan tvinge Italia til å gjøre det samme.

Frankrikes statsminister Édouard Philippe kunngjorde tirsdag at fotballsesongen ikke vil bli gjenopptatt.