Old Trafford får ståtribune

Old Trafford får 1500 ståplasser foran neste sesong som et prøveprosjekt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Old Trafford får 1500 ståplasser foran neste sesong som et prøveprosjekt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United har fått tillatelse til å installere 1500 seter man lett kan fjerne slik at man kan ha ståplasser der. Dette er ment som et prøveprosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de lokale myndighetene i bydelen Trafford som har gitt denne godkjenningen på ny seksjon på den nordøstre tribunen for 2020/21-sesongen.

Hvis prøveprosjektet blir en suksess planlegger Manchester United å installere flere slike flyttbare seterader på andre deler av stadionet.

Ståplasser på engelske baner i de to øverste divisjonene ble forbudt etter Hillsborough-tragedien i Sheffield i 1989. 96 Liverpool-tilhengere ble klemt i hjel da Liverpool møtte Nottingham Forest i FA-cupsemifinale.

Med en publikumskapasitet på litt under 75.000 er Old Trafford det største klubbeide stadionet i England.

– Vi tror at bruken av flyttbare seter også vil øke tilskuernes sikkerhet. Dette er blitt vist hos klubber som har kunnet tillate ståplasser, sier klubbens administrerende direktør Richard Arnold til BBC.

Også Wolverhampton i Premier League har tidligere fått en lignende tillatelse om flyttbare seterader på sørtribunen på Molineaux denne sesongen.