– Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig?

Gary Neville Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix
Gary Neville Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den engelske fotballprofilen Gary Neville mener jaget etter fotballmillioner øker viljen til å ta skyhøy risiko under pandemi-perioden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fifas medisinsk ansvarlige sa at det ikke skulle spilles fotball før september. Jeg tenker at hvis det var en ikke-økonomisk beslutning, så ville det ikke bli fotball før om mange måneder, sier Neville til Sky Sports.

– Mennesker vurderer nå risiko. Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig? En?, fortsetter Neville og peker på at «hele diskusjonen dreier seg om økonomi».

– Dette tåkelegger hjernen til folk og påvirker hvilken risiko de er villig til å ta. Dersom mennesker seriøst var villig til å sette liv og helse først, hadde vi ikke hatt diskusjonen om når fotballen skulle kunne gjenopptas, sa Neville.

Det er uklart om Premier League vil bli ferdigspilt denne sesongen, men ligaen sikter mot å få gjennomført de siste 92 kampene i løpet av sommeren. Klubber risikerer å gå konkurs om sesongen nullstilles.

Neville tror det er uaktuelt å holde på med kamper til september. – Det vil være vanskelig på grunn av kontraktssituasjonen for mange spillere.

Neville har lånt ut et hotell han eier i Manchester til helsepersonell for å bidra i bekjempelsen av coronapandemien.