Spanias helseminister: Ingen fotball før sommeren

Det gjenstår elleve serierunder av 2019/2020-sesongen av Spania øverste fotballdivisjon. Lionel Messi og Barcelona topper serien med to poeng.
Det gjenstår elleve serierunder av 2019/2020-sesongen av Spania øverste fotballdivisjon. Lionel Messi og Barcelona topper serien med to poeng. Foto: Joan Monfort / AP

Spanias helseminister Salvador Illa demper forventningene og sier det er ingen grunn til å tro at det blir noe fotballspill før sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er La Liga satt på vent til slutten av mai. Helseminister tror ikke at det blir kamper rett etter den tid.

– Det vil være hensynsløst om vi allerede nå skulle si ja til at fotballen kan være tilbake før sommeren, sier Illa ifølge DPA.

Spansk fotball stanset 12. mars, og spanjolene er blant de aller hardest rammede av pandemien med 22.000 døde.

– Vi skal fortsette med å holde øye med utviklingen, og retningslinjene som blir presentert vil vise hvordan ulike aktiviteter kan vende tilbake til normalen.

Helseministeren demper forventningene til at de profesjonelle spillerne kan testes på daglig basis.

– I siste instans er det opp til de regionale myndighetene å beslutte når fotballen skal starte opp igjen. Vi må en felles strategi og trekke i samme retning, sier helseminister Illa.

Det gjenstår elleve serierunder av 2019/2020-sesongen av Spania øverste fotballdivisjon. Barcelona topper serien med to poeng ned til Real Madrid.