Nakamura følger Carlsen etter seier over Nepomnjasjtsjij

Hikaru Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i nordmannens onlineturnering i sjakk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Hikaru Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i nordmannens onlineturnering i sjakk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hikari Nakamura følger nærmest Magnus Carlsen i VM-vinnerens egen onlineturneringen i sjakk. Lørdag slo Nakamura russeren Jan Nepomnjasjtsjij med 2,5-1,5.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen står med 11 poeng mot Nakamuras 10 poeng etter lørdagens Nakamura-seier. Carlsen slo nettopp Nakamura i første runden turneringen forrige lørdag etter å avgjort i armageddon.

Amerikanske Nakamura hadde ingen problemer med å ta seg av russeren Jan Nepomnjasjtsjij med hvite brikker i det første partiet.

I det andre partiet klarte russeren remis med hvit. Magnus Carlsen fulgte partiet og kommenterte trekkene underveis, men etter to partiet hadde han annet å gjøre på lørdagskvelden.

– Takk for meg. Det har alltid vært en fornøyelse, sa Carlsen etter å ha fulgt de to første partiene som ekspertkommentator.

Det tredje partiet gikk til en rask remis, mens Nakamura ble heller ikke utfordret i det siste partiet. Også det endte med remis. Dermed vant Nakamura 2,5-1,5.

Mer spenning

I den andre duellen mellom kinesiske Ding Liren og nederlandske Anish Giri ble det mer dramatikk og spenning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble det remis i det første paritet, men kineseren Ding synes å ta kommandoen i kampen med å vinne med svart i det andre partiet. Giri slo derimot tilbake i det tredje partiet med svart ut ligninget til 1,5-1,5.

Det fjerdepartiet gikk også til remis og 2-2 slik at duellen måtte avgjøres i armageddon.

Anish Giri er Magnus Carlsens neste motstander i 5. runde i turneringen søndag. Med seier er nordmannen sikret avansement til semifinalen.