Fransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet

Klubblegen til Stade de Reims har tatt livet sitt etter å ha testet positivt på koronaviruset, melder franske medier. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix.
Klubblegen til Stade de Reims har tatt livet sitt etter å ha testet positivt på koronaviruset, melder franske medier. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix. Foto: Alessandra Tarantino / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen til den franske fotballklubben Stade de Reims døde søndag. Ifølge Le Parisien tok han livet sitt etter å ha fått påvist koronasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernard Gonzalez ble 60 år gammel. Han hadde medisinsk ansvar for førstelaget i Stade de Reims, som spiller i fransk toppserie. Etter å ha testet positivt på koronaviruset var både han og kona isolert i sitt hjem. Gonzalez etterlot seg ifølge Le Parisien et brev der han knyttet sin handling til smitten.

Byens ordfører Arnaud Robinet sier han er lamslått av nyheten.

– Jeg kjente legen godt, og han var en av støttepilarene i klubben. Alle stolte på ham og satte pris på ham, sier han til avisen.

– Jeg betrakter ham som et indirekte offer for covid-19.

I Stade de Reims mottas nyheten med sjokk. En ansatt i klubben sier til Le Parisien at ingen visste at legen var smittet.

– Ord svikter meg. Jeg er slått ut av denne nyheten. Denne pandemien rammer Reims rett i hjertet. Vi har mistet en stor personlighet og en dyktig lege, sier klubbpresident Jean-Pierre Caillot i en uttalelse på klubbens nettsted.

– Jeg er nettopp blitt informert av presidenten, og det er vanskelig å snakke om det. Vi er i sjokk, sier trener David Guion til L'Equipe.