Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell

Premier League ba lørdag spillerforeningen om å godta lønnskutt på 30 prosent. Her er Chelseas Pedro i duell med Evertons Bernard i en kamp før seriespillet ble stoppet i mars. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix
Premier League ba lørdag spillerforeningen om å godta lønnskutt på 30 prosent. Her er Chelseas Pedro i duell med Evertons Bernard i en kamp før seriespillet ble stoppet i mars. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent. De fikk beskjed om at ligaen taper 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA) ga eliteserien beskjed om at man må betale tilbake 762 millioner pund dersom sesongen ikke spilles ferdig og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber.

Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

Les også: Liverpool permitterer ansatte

Telefonkonferansen lørdag varte mindre enn en time. I løpet av samtalen opplyste ligaen at kampene nesten helt sikkert vil bli spilt uten tilskuere dersom sesongen gjenopptas.

Det ble også framholdt at man ventelig vil tape millioner av pund i sponsorinntekter og kamprelaterte inntekter i tillegg til det potensielle bortfallet av TV-inntekter.

Både PFA og flere agenter har tatt til orde for utsettelse av lønnsbetalinger framfor direkte kutt.