Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 2021

Planen er fortsatt at Parken i København skal være arena i det utsatte fotball-EM, men Danmarks fotballpresident advarer om at flere problemer må løses før den endelige fristen 30. april.
Planen er fortsatt at Parken i København skal være arena i det utsatte fotball-EM, men Danmarks fotballpresident advarer om at flere problemer må løses før den endelige fristen 30. april. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

København vil fortsatt være vertsby i fotball-EM selv om sluttspillet er utsatt ett år, men Danmarks fotballpresident Jesper Møller advarer om skjær i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi i DBU er klare for å arrangere fire EM-kamper sommeren 2021, men vi kan ikke gjøre det uten ubetinget støtte fra være samarbeidspartnere. Vi er glade for at de har signalisert støtte, men det er fortsatt mye igjen å avklare, og jeg er ikke sikker før vi har en endelig avtale, sier han i en pressemelding på forbundets nettsted.

– Vi er ikke i mål, og alle parter må strekke seg og vise fleksibilitet om det skal lykkes, samstemmer Københavns overborgermester Frank Jensen.

Siden Uefa 17. mars besluttet å utsette EM-sluttspillet ett år har det vært avholdt en rekke videomøter mellom DBU, Parken, Sport Event Denmark og København kommune om muligheten for å avvikle de fire tildelte kampene i juni 2021.

Frist 30. april

Uefa ønsker å beholde de 12 samme vertsbyene, i like mange land, selv om mesterskapet spilles ett år senere enn planlagt. Innen fredag skulle arrangørene gi et første tilsagn om at de fortsatt ønsker å være vertsbyer, og København svarte bekreftende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå skal det jobbes videre med bindende erklæringer og kontrakter fram mot den endelige fristen, som er fredag 30. april.

– Det er et meget stort ønske for København å kunne være EM-arrangør neste sommer. EM var en begivenhet vi gledet oss til i år, og der vi hadde kommet langt i forberedelsene. Nå ønsker vi å kunne se fram til fest og fellesskap sommeren 2021. Det kan bli en enorm idrettssommer og folkefest i København med både EM i fotball og Tour de France, sier overborgermester Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uten Hareide

– Vi vil være stolte om vår stadion danner rammen for disse historiske kampene for dansk fotball, når vi endelig får et sluttspill hit. Vi håper det går i orden slik at vi kan glede oss til den folkefesten vi egentlig skulle hatt i år, sier Bo Rygaard, som er leder i Parken Sport & Entertainment.

– Det var i avtalen med Uefa tatt høyde for at EM kunne bli utsatt, men det er mye som må på plass for å gjennomføre det.

Danmark får hjemmefordel i alle sine tre gruppekamper i sluttspillet dersom det lykkes å få brikkene til å falle på plass. Det var meningen at Åge Hareide skulle lede laget i sluttspillet, men utsettelsen gjør at det er hans etterfølger Kasper Hjulmand som får den æren.