Ajer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende

Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer er smigret over sammenligningen med Virgil van Dijk. Likevel er nordmannen klar på at det er mye han må jobbe med framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer er smigret over sammenligningen med Virgil van Dijk. Likevel er nordmannen klar på at det er mye han må jobbe med framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer er smigret over sammenligningen med Virgil van Dijk. Likevel er nordmannen klar på at det er mye han må jobbe med framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For etter å ha vært fast på Skotlands beste lag, og i tillegg fått både mesterliga- og europaligaerfaring, er det ikke rart at flere har trukket paralleller mellom Kristoffer Ajer og tidligere Celtic-stopper og nåværende Liverpool-spiller Virgil van Dijk.

Johan Mjällby spilte 144 ligakamper for Celtic i perioden 1998 til 2004 og var en klippe i den skotske storklubbens midtforsvar. Svensken skryter masse av Ajer til avisen The Scotsman.

Spås lysende framtid

– Jeg har sett mye av ham. Jeg la merke til Kristoffer med en gang. Han alle muligheter til å bli en topp, topp spiller en dag, sa Mjällby før han sammenlignet den høyreiste nordmannen med van Dijk:

– Det er viktig for Kristoffer at han forbedrer lederegenskapene sine ytterligere før han går til en annen liga. Han kan samtidig definitivt følge i fotsporene til van Dijk. Han har alle muligheter til det, sa svensken, som også har vært assistenttrener i klubben i fire år.

Van Dijk fikk totalt 115 kamper i midtforsvaret til Celtic og vant ligaen tre ganger med klubben.

– Smigrende

Ajer har vunnet det meste han har vært med på i Skottland siden overgangen fra Start – to ligatitler, to cuptitler og tre ligacuptitler.

21-åringen tar ikke av etter sammenligningene, men setter pris på ordene fra Mjällby.

– Det er selvfølgelig smigrende å bli sammenlignet med en av verdens beste fotballspillere, men jeg har fortsatt mye jeg må utvikle. Dette jobber jeg knallhardt med hver eneste dag her i Skottland, sier Ajer til NTB.

Utviklingspotensial

Stortalentet fra Rælingen er klar på at han har mye å gå på for å nærme seg verdensklassenivået til van Dijk.

– Jeg vet at jeg har mye jeg må utvikle for å nå mine høye målsettinger.

Ajer er klokkeklar på hva han spesifikt trenger å forbedre seg på:

– Jeg må bli flinkere til å vurdere om jeg skal takle for å vinne ball eller stå på beina, bli bedre på offensiv dødball og ikke minst spille på meg mer erfaring i midtstopperrollen slik at jeg får inn en automatikk i valgene mine.

Personvernpolicy