Aukland-brødrene og Joar Thele gikk 516 kilometer på ski

Anders og Jørgen Aukland gikk mildt sagt en lang skitur fra lørdag til søndag. Med seg hadde de Joar Thele. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Anders og Jørgen Aukland gikk mildt sagt en lang skitur fra lørdag til søndag. Med seg hadde de Joar Thele. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søndag fullførte Joar Thele, Anders Aukland og Jørgen Aukland 516 kilometer på ski. Det er etter alt å dømme ny verdensrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste tiden har flere langrennsutøvere kjempet om å gå lengst på ski. Da Aukland-brødrene og Thele startet turen lørdag klokka 12.00, var målet å gå så langt at ingen ville slå dem.

Etter nesten 33 timer rundt vannet Gjerdingen i Nordmarka lød konklusjonen på 518 kilometer. Én runde var seks kilometer lang.

– Det er Anders Aukland i et nøtteskall. Broren er jo likedan, men han var litt skeptisk, for han har ikke helt det fysiske grunnlaget som før, men han har det mentale på plass. Joar er jo samme typen og elsker det når det er langt og hardt, sier Ole Kristian Bøen i serviceapparatet til NRK.

Trioen hadde med seg to hjelpere, et smørebord og forsyninger til en 30 timer lang tur på forsøket.

Bjørn Løkken fra Harestua tilbakela 513,5 kilometer på ski i 1983, noe som omtales som verdens lengste sammenhengende skitur. Han brukte 48 timer.

Personvernpolicy