Klopp om Liverpool-Atletico Madrid: Kampen burde aldri blitt spilt

Flere tusen Atletico Madrid-fans tok turen til Anfield 11. mars. Atletico tok seg videre etter ekstraomganger. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB scanpix.
Flere tusen Atletico Madrid-fans tok turen til Anfield 11. mars. Atletico tok seg videre etter ekstraomganger. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesterligaoppgjøret mellom Liverpool og Atlético Madrid 11. mars på Anfield ble spilt foran 52.267 tilskuere. En kriminell handling, mener Jürgen Klopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av de 52.267 elleville tilskuerne på Liverpools hjemmebane var flere tusen av disse fra Spania. Da hadde landet akkurat fått påvist sin første døde som følge av koronaviruset.

I tillegg hadde Spania innført forbud mot folkesamlinger på over 1.000 personer. Likevel ble altså kampen i Liverpool spilt foran fulle hus.

Everton-trener Carlo Ancelotti har vært i kontakt med Liverpool-trener Klopp. I et intervju med Corriere Dello Sport sier han følgende:

– Jeg var i kontakt med Klopp her om dagen. Han sa det var en kriminell handling å spille den kampen med tanke på omstendighetene. Og jeg er helt enig, sier Ancelotti.

Det samme mener Liverpools borgermester Joe Anderson.

– Vi snakket om det da og syntes det var veldig rart å ønske Atletico-fansen velkommen når de ikke fikk lov til å dra på deres egen stadion. Det var dessverre ikke min beslutning å ta når jeg ikke fikk med meg regjeringen. Jeg mener regjeringen burde ha gjort noe.

Samme dag ble oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund spilt i Paris, men det oppgjøret gikk for tomme tribuner.