Ødegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre

Martin Ødegaard og Alexander Isak /t.h.) har imponert for Real Sociedad denne sesongen.
Martin Ødegaard og Alexander Isak /t.h.) har imponert for Real Sociedad denne sesongen. Foto: Vincent West / Reuters / NTB scanpix

Martin Ødegaards lagkamerat Alexander Isak sitter i karantene i Spania og opplever at viruskrisen eskalerer. Går han ut av huset, blir han stoppet av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uvisshet, portforbud og et stadig økende antall døde. Det er situasjonen i Spania der fotballhverdagen til svenske Isak og Martin Ødegaard brått har tatt en ny vending.

I et intervju med Sportlib, gjengitt av den svenske storavisen Expressen , forteller Isak om hvordan han opplever tilværelsen i et land i unntakstilstand.

Det er blant annet ikke tillatt å forlate eget hjem dersom ikke ærendet er av den helt nødvendige sorten, som å handle mat.

– Er man ute på gaten, blir du stoppet og forhørt av politiet, sier Real Sociedad-profilen.

Verre og verre

Situasjonen forandrer seg i tillegg stadig.

– Det blir verre og verre, vi får nye beskjeder hver eneste dag, sier Isak – og utdyper:

– Først skulle vi sitte hjemme i tre dager, og deretter la de på fem dager til. Nå har de lagt på ytterligere elleve dager. Det snakkes om mer.

Isak er åpen på at det er «krevende å være uvitende». Samtidig er han klar på at alle må gjøre sitt og holde seg hjemme.

Stigende dødstall

Den svenske måltyven har i likhet med Martin Ødegaard vært en av frontfigurene i Real Sociedad-laget denne sesongen. Nå er det uvisst hva som skjer med serierundene som gjenstår.

I påvente av en avklaring og at situasjonen rundt viruset skal bedres bruker Isak tiden på trening, mat, TV-spill og å holde kontakten med venner.

Mer enn 64.000 personer er så langt registrert smittet av koronaviruset i Spania. 4858 var fredag registrert døde.

Personvernpolicy